Cum ar arăta natura dacă ar fi un personaj?

Provocare creativă pentru copii alături de artista Daia Grigore: Cum ar arăta natura dacă ar fi un personaj?

Cand:
Ce:
Cum:

Căutăm mici compuneri scrise de copii cu vârste cuprinse între 5-12 ani prin care îi invităm să își imagineze cum ar arăta natura dacă aceasta ar fi o creatură, un personaj. 

Copiii sunt invitați să descrie în câteva rânduri felul în care arată aceasta în imaginația lor, dacă ar fi să îi dea o formă. Dacă natura ar fi un personaj, ce culoare ar avea aceasta? Cum are părul, ochii? Câte brațe are? Ar avea un costum special? Orice descrieri fizice ale acesteia sunt de ajutor. 

Odată primite compunerile, artista Daia Grigore le va da formă, desenând cele mai creative dintre personaje care vor fi incluse într-o expoziție în cadrul festivalului CULMEA: Film și educație de mediu, ce are loc între 16-20 octombrie. 

Apoi, părinții sau profesorii sunt rugați să fotografieze textul copilului cât mai clar și mai paralel cu foaia și să trimită fotografia prin acest FORMULAR sau direct pe whatsapp la +40 726 240 766 (Ana Stamatescu). Copiii sunt rugați să își menționeze în scris și numele mic (sau apelativul) și vârsta, la finalul textului (exemplu: Ștefi - 7 ani). 

Vă rugăm trimiteți fotografiile până pe 7 octombrie 2024

Bio Daia Grigore:

Cu o diplomă de licență și un master în Design grafic și Comunicații vizuale, Daia – Diana Grigore locuiește în prezent în București, unde lucrează ca ilustrator și, de asemenea, ca designer grafic.
Lucrările ei se disting prin culorile vibrante, prin sensibilitatea formelor fluide și organice, adesea cu caracter ludic. Își găsește inspirația în natură, în desenele copiilor și în micile gânduri și întâmplări de zi cu zi.

Acum ceva timp a dezvoltat, alături de psihoterapeuta Oana Șerbu  proiectul Frica nu are păr prin care a explorat temerile copiilor care au fost invitați să le imagineze sub forma unor personaje. Copiii au povestit în scris despre fricile-personaje, iar Daia le-a dat formă, ilustrându-le. În acest fel, nu doar că au intrat în contact cu temerile lor, dar au reușit să le exteriorizeze, să le discute cu părinții lor și să le perceapă printr-un nou filtru, de data aceasta unul creativ.

Mai multe detalii despre proiect aici: https://fricanuarepar.ro