Call pentru voluntari

Căutăm tineri între 12-18 ani care vor să intre în comunitatea CULMEA

Cand:
Ce:

Ai o pasiune pentru cinema?

Ești atent/ă/x la schimbările climatice și vrei să știi mai multe despre cum poți contribui la protejarea mediului înconjurător?

Îți dorești să faci parte din echipa de organizare a unui festival de film și mediu?

Culmea! Și noi căutăm tineri între 12-18 ani care să ni se alăture! Înscrie-te în comunitate și poți contribui la un program multidisciplinar aflat la intersecția dintre film, mediu și activism civic.

În perioada aprilie-decembrie 2024 avem nevoie de ajutor să organizăm prima ediție CINEMATECA CULMEA: lunar, organizăm proiecții de film și acțiuni pentru comunitate, pe teme precum fast fashion, biodiversitate sau activism de mediu.

Vrei să ne ajuți?
  • Participi la brainstorming-uri și vii cu idei de activități relevante pentru adolescenții din Brașov.
  • Ne ajuți să comunicăm programul cinematecii fie offline (lipit de afișe) fie online (reels/postări)
  • Dai o mână de ajutor la evenimente, de la pregătirea cinema-ului la decorat spațiul sau sprijin pentru discuțiile de Q&A.
Și eu ce învăț din asta?
  • Participi la ateliere dedicate de comunicare, management de proiect și producție de festival.
  • Vezi în premieră filme de la marile festivaluri și ai ocazia să contribui la selecția de film pentru festivalul CULMEA, ediția 2, care va avea loc în octombrie 2024.
  • Cunoști toată echipa CULMEA și înțelegi ce implică organizarea unui proiect de film. Cine știe, poate în viitor o să faci și tu asta. Sau poate ai deja idee și ai nevoie de ajutor. Ghici cine te poate sprijini să începi un proiect la tine în școală?
  • Primești diplome de participare și adeverințe care pot fi foarte utile la diverse, mai ales la dosarul de admitere la facultate.
Ce implică participarea în program?
  • Participarea în echipa CULMEA este cu rol voluntar și se desfășoară în perioada aprilie – septembrie 2024. Nu e obligatoriu să fii implicat/ă/x toată perioada, și doar o lună este de ajutor. Dacă rezonează cu tine cele de mai sus, înscrie-te și decidem modalitatea cea mai bună de implicare a ta în program împreună.
  • Nu va fi nevoie să lipsești de la școală sau cursuri, e important să ne cunoaștem și în funcție de program și interesele tale să decidem cum te poți implica.
  • Cel mai probabil va fi vorba de câteva ore pe lună, așa că ai timp de toate celelalte planuri 🙂
  • Dacă mai ai întrebări ne poți contacta pe Instagram @culmeafestival sau ne poți scrie la 0727.811.566 (Sabina)

Completează formularul de înscriere până pe 5 aprilie. Te anunțăm până pe 15 aprilie dacă ai fost selectat/ă/x în program.

CULMEA: Film și educație de mediu este primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor.

Ne-am propus să creăm un context de informare, discuție și imaginație asupra crizei climatice, folosind filmul ca instrument și fereastră către lume. Vrem să contribuim la crearea unei comunități de copii & tineri care să fie mai informații despre criza climatică și mai echipați cu cunoștințe și instrumente pentru o viață responsabilă și sustenabilă.

CINEMATECA CULMEA: Filme europene și educație de mediu este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.  Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.